Drugi VivaBiH Fest

Ovogodišnji VivaBiH Fest pod motom "reci DA veganstvu" je održan u Sarajevu u Hotelu Holiday 4. i 5. novembra.

Festivali ovog karaktera su odlična prilika za obogaćivanje znanja o zdravlju, probavanje nove i ukusne hrane i promociju održivog i empatičnog načina života.

Moje sudjelovanje na ovom festivalu nije bilo slučajno. Već neko vrijeme sarađujem s "Udruženjem vegana i veganki BiH", pa su me pozvali da budem dio ove inspirativne manifestacije još jednom.

 

Imala sam čast da drugi dan festivala otvorim svojim predavanjem na temu "Ishrana i dugovječnost". Potom sam u kulinarskoj radionici "Obroci koji podmlađuju" pripremila slatkiše, koji ne samo da su jednostavni i ukusni, već su i veoma hranjivi.

Meni je jedna od najznačajnijih stvari ovog festivala bila interakcija sa publikom i drugim učesnicima. Reakcije na "slatkiše koji podmlađuju" su bile fantastične, a mnogi su zapisali i recepte, što mi je veoma drago.

 

Upoznala sam mnoge ljude, razmijenili smo iskustva i ideje te su me inspirisali. Takođe sam tokom festivala vidjela i draga poznata lica.

 

Panel diskusije, edukacije i izlagači veganske hrane bili su samo dio bogatog programa. Razgovaralo se o ključnim temama kao što su etički aspekti veganstva, zdravstvene prednosti biljne ishrane te inovacije u svijetu veganske kuhinje.

 

Nadam se da će ovakvi festivali nastaviti privlačiti pažnju i podršku zajednice jer čvrsto vjerujem da imaju ključnu ulogu u promovisanju svijesti o zdravom načinu života, empatiji prema životinjama i zaštiti našeg okoliša.

 

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.